Alcohol

AlcoholDagelijks gebruik van alcohol en behoefte aan alcohol zorgt ervoor dat je minder verbonden bent met je emoties. Meestal ligt angst - bewust of onbewust - daar aan ten grondslag. Bij dagelijks gebruik blokkeert alcohol ook het effect van een homeopathisch middel en het effect van acupunctuur. Alcohol blokkeert namelijk de verbinding tussen het lichaam en de eerste laag van het energieveld. Deze eerste laag van het energieveld is gekoppeld aan emoties. Dat alcohol invloed heeft op je emoties kun je direct merken. Je voelt je ontspannen, vrijer, vrolijker en remmingen verdwijnen.

Een van de veranderingen die optreden in het lichaam na gebruik van alcohol is dat de frontale zone van de hersenen verdoofd wordt. Het is de zone waar de zelfbeheersing, de inhibities en het verantwoordelijkheidsgevoel geconditioneerd worden. Deze hersenzone maakt de mens verschillend van de dieren. Van de gorilla in het bijzonder…

Een ander effect van alcohol is dat de productie van vasopressine geremd wordt. Dit hormoon speelt een rol in de waterhuishouding en wordt ook wel antidiuretisch hormoon genoemd. Vasopressine is gekoppeld aan het stuitchakra, de nierenergie en aan angst.

Advies:

Alcohol is een genotsmiddel en je kunt zonder problemen minderen met alcohol. Tijdens de behandeling adviseer ik te stoppen met dagelijks gebruik en niet meer dan 4 glazen alcohol per week te gebruiken. Een grotere hoeveelheid en vooral het dagelijks gebruik van alcohol kan de werking van mijn behandeling blokkeren.