Stoppen met roken

 

Effect van acupunctuur bij het stoppen met roken

verboden te roken, stoppen met rokenAcupunctuur om te stoppen met roken is in het geheel geen wonderlijk iets, noch suggestie. Met behulp van acupunctuur worden reacties van het onbewuste zenuwstelsel afgeremd, zodat het weer functioneert als bij niet-rokers. U merkt dat uw wilskracht sterker wordt. Tabak zal weer vies smaken en u heeft veel minder last van ontwenningsverschijnselen. Daardoor kunt u het makkelijker volhouden en zullen met name de eerste 3 weken na het stoppen een stuk makkelijker verlopen.

Dit effect wordt verkregen door het plaatsen van drie naaldjes in het oor. Hiermee worden drie gebiedjes in het zenuwstelsel gestimuleerd: De hypothalamus, de wilskracht en het vermogen om los te laten. De hypothalamus is een klier in het zenuwstelsel, die een rol speelt bij het vasthouden van de homeostase (evenwicht) in het lichaam. Doordat je stopt met roken verdwijnt de nicotinebelasting waardoor het evenwicht uit balans raakt en er allerlei klachten (ontwenningsverschijnselen) optreden. Door het stimuleren van de hypothalamus door de acupunctuur wordt dit evenwicht weer hersteld en verdwijnen de ontwenningsverschijnselen, die na het stoppen met roken zijn ontstaan.

Motivatie onontbeerlijk

Maar u moet het uiteindelijk zelf doen. Een goede motivatie is dan ook onontbeerlijk.

Roken is slecht voor je

Roken blijft de belangrijkste oorzaak van vroege mortaliteit en afwendbare mortaliteit. Een op de vier zware rokers overlijdt voor de 65ste verjaardag. Van zware rokers (meer dan twintig sigaretten per dag) is de levensverwachting gemiddeld 13 jaar korter dan van nooit-rokers. Rokers hebben een twee keer zo hoge kans om te overlijden aan hart en vaatziekten. Zij lopen 10x meer kans op longkanker en hebben een aantal keer verhoogde kans op kanker van de mond, keel, slokdarm, alvleesklier, nieren, blaas en baarmoeder. 

Stoppen loont

Stoppen met roken loont, op alle leeftijden. Ex-rokers die vóór 35-jarige leeftijd stoppen, hebben een vergelijkbare levensverwachting als nooit-rokers. Van rokers die rond hun 50ste stoppen, halveert het sterfterisico.

Stoppen met roken

40% procent van alle rokers probeert elk jaar te stoppen. Slechts 4% slaagt hier in op eigen houtje. Met de methode die dokter Veenstra gebruikt om te stoppen ligt dit percentage veel hoger. De eerste weken houdt meer dan 80% zonder problemen vol. In de loop van een jaar zie je wel dat een aantal van die 80% toch weer gaan roken, maar dan nog zit je op een succespercentage van 70%. Een factor 18 hoger dan als je het zelf probeert.

Ooracupunctuur volgen Nogier

U wordt behandeld met ooracupunctuur volgens de methode van dokter Nogier. Op het oor worden 3 naaldjes geplaatst. Er zijn meerdere plaatsingsmogelijkheden op het oor. Op grond van een reactie aan uw pols zal dat programma geprikt worden dat in uw geval het meest succesvol is.acupunctuurnaald zwart

In de meeste gevallen zullen zogenaamde verblijfsnaaldjes worden gebruikt. Deze worden steriel geplaatst en zullen ongeveer drie weken blijven zitten. Deze verblijfsnaaldjes moet u minimaal zes keer per dag met een magneetje stimuleren. Dit doet u door het magneetje ongeveer een halve centimeter voor het naaldje tussen duim en wijsvinger te rollen, zodat het magneetje een draaiende beweging maakt. Dit rond draaien wekt in het naaldje een heel zwak stroompje op. Hierdoor hernieuwt de werking van de naaldjes. Als u nog behoefte aan een sigaret mocht krijgen, kunt u de naaldjes vaker stimuleren.

Dagelijks zult u de naaldjes terug moeten duwen, de naaldjes hebben namelijk de neiging zich omhoog te werken. Naaldjes die er helemaal uit zijn gekomen mogen niet opnieuw geplaatst worden. Na drie weken moeten de naaldjes eruit. Dit kunt u gerust zelf doen met een pincet. Na het verwijderen even ontsmetten met alcohol of jodium.

Ook als er een ontsteking dreigt te ontstaan moeten de naaldjes eruit. Dit kunt u eventueel merken aan roodheid, zwelling, pijn of zelfs pus op de plek waar het naaldje zit.

Tenslotte moet nog zeer duidelijk gesteld worden dat de naaldjes niet helpen voor de meer psychologische problemen van het roken. Zoals het iets in de vingers willen hebben of iets in de mond willen hebben. Wat dit betreft zult u de helft van het werk zelf moeten doen en niet alles kunnen uitbesteden. Daarom meteen na de behandeling: Alle sigaretten weggooien. Iedereen krijgt zwakke momenten. Zodra u toegeeft en een sigaret opsteekt zit u er weer aan vast.

Kosten

De kosten voor een behandeling zijn 52,- euro en worden (gedeeltelijk) vergoed door uw ziektekostenverzekering. Bij de meeste mensen is het plaatsen van eenmalig drie naaldjes om te stoppen met roken heel effectief en is een eenmalige behandeling afdoende om blijvend te stoppen met roken.

Uitgebreide behandeling stoppen met roken

Voor hardnekkige rokers is het ook mogelijk om de behandeling uit te breiden. Deze methode heeft nog meer succes, maar kost meer tijd en meer bezoeken aan de praktijk en dus ook meer geld. In wezen wordt de oorzaak waarom u ooit bent begonnen met roken aangepakt. Voordat de naaldjes geplaatst worden, wordt u eerst met een homeopathisch middel behandeld. U komt beter in uw vel te zitten. Na een paar behandelingen is het effect van de naaldjes nog groter. De achterliggende oorzaak is aangepakt, waardoor het stoppen met roken ook makkelijker vol te houden is. Vooral als u nog andere klachten heeft of als het stoppen niet goed lukt is deze methode aan te raden. Eventuele andere klachten en onderliggende blokkades worden namelijk tegelijkertijd mee behandeld.

Veel succes.

Tot slot wil ik u nog veel succes wensen bij het stoppen met roken. Wilt u een afspraak maken dan kunt u mij bereiken op tel: 06-420 89 789. Houdt u er rekening mee dat u op de behandelingsdag al niet meer mag roken, een afspraak in de ochtend is dan ook aan te raden. Heeft u 's ochtends al wel gerookt dan kunt u te heftig reageren op het plaatsen van de naaldjes.

5 Elementenleer

5 elementenleer web zonder achtergrond

Nieren

Lever

Hart

Milt

Longen

Uitleg van de energetische functies van de belangrijkste organen volgens de Chinese geneeskunde